Kényes egyensúly, színes kínálat

Színházi és táncprogramok a Trafó – Kortárs Művészetek Házában – KINEHAGYJUK!

A Trafó a második félévben újra játssza azokat a darabokat, amelyek az őszi premiereken kiemelkedő sikert arattak, de visszahoz már korábban bemutatott előadásokat is. Így tér vissza Schilling Árpád rendezése, A harag napja, a Forte Társulat és Keresztury Tibor A te országod című munkája, a Dollár Papa Gyermekeitől a TÁGRA ZÁRT SZEMEK próbája, valamint a Stereo Akt We hear you és Felülről az ibolyát című produkciói. Új előadással Mundruczó Kornél, Schermann Márta, Hudi László, Kárpáti Péter a K2 Társulattal és a Titánium Díjas Kelemen Kristóf készül.

Az új színházi bemutatók februártól követik egymást:

Kárpáti Péter és a K2 társulat Román-magyar című közös produkciója.
Hudi László a Trafóklubban Murányi Tündével Beckettbe fog, az Ó, azok a szép napokat dolgozzák fel a hónap elején.
Schermann Márta Árvaálom című előadásának témája a gyermekprostitúció, szereplői pedig állami gondozott gyermekek.
A TITÁNium-díjas Kelemen Kristóf új, Vegyetek be a klubba, vagy alapítok egyet magamnak! munkacímű dokumentumszínházi előadásának kiindulópontja egy, Békés András rendezte 1969-es színészvizsga, amely Peter Handke Közönséggyalázás című színpadi művéből készült.
Mundruczó Kornél és a Proton Színház Látszatélet című premierje.

*

Trafo2016 1 SALAMON

Fotó: Ursula Kaufmann

Hasonló sokszínűség jellemzi a táncprodukciókat is: visszatér az óriási közönségsikernek örvendő Nyúzzatok meg, a Tünet együttes Az éjszaka csodái című darabja, valamint Réti Anna és Ricardo Machado tavasszal bemutatott Point of You című koreográfiája is.

Új tánckülönlegességek a Trafóban:

Salamon Eszter EMLÉKMŰ 0: kísértenek a háborúk (1913-2013) című előadás, mely törzsi táncokon keresztül mesél a történelemről.
Marlene Monteiro Freitas zöld-foki szigeteki koreográfus őrületes darabja, a SÍRÓ SZOBROK – ELEFÁNTCSONTBÓL, HÚSBÓL ÉS VÉRBŐL.
Virgine Brunelle vad, francia love storyja, az Átkozottul.
Ula Sickle kongói éjszakájába bevezető előadása, a Kinshasa Electric.

2016. január 2.

 

 

© 2016 KútszéliStílus.hu