Ha július, akkor ZAKO Fesztivál

Július 1-9. között rendezik meg az V. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivált -

A k2 Színház a városról készít előadást.

Július első hetében ötödik alkalommal rendezi meg a Manna és a Kvártélyház Szabadtéri Színház a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivált, melyen rendszerint kortárs magyar szerzők műveit mutatják be, legtöbbször független színházi társulatok tolmácsolásában. A ZAKO elmúlt négy éve alatt több kortárs író vendégeskedett a fesztiválon, köztük Szabó Borbála, Vinnai András, Olt Tamás, elhangzottak Péterfy-Novák Éva, Gerlóczy Márton, Mohácsi István, Litvai Nelli mondatai, olyan társulatok előadásában mint a Neptun Brigád, az Aprószínház, a Terminál Workhouse, az FAQ, a FÜGE, a Momentán Társulat és a Dumaszínház. A műfajok tekintetében is sokszínű volt a kínálat: zenés és prózai előadások, koncert-show, báb, improvizációs színház, opera.

6M6C5803Mészáros Máté Az étkezés ártalmasságáról című előadásban / a képek forrása: Manna Egyesület

A fesztivál nyitóelőadásaként a Terminal Workhouse társulata mutatja be a legnagyobb angol drámaíró A két veronai nemes című művének kortárs, zenés átiratát, így a ZAKO fesztivál történetében először premiert láthatnak a nézők. Nem ez lesz az egyetlen különlegesség, hiszen egy héttel később, július 8-án a k2 csapata Zalaegerszeg történetéből készít előadást. A független társulat már több kistelepülésen is állított össze ilyen produkciót, amely a helybéliek személyes történetei és a helység történelme alapján született. A színészek egy hétig kutatnak és beszélgetnek majd a városlakókkal, és ezután viszik színre, egyetlen alkalommal a Mindenki Egerszegre! című előadást. A ZAKO Fesztivál így ebben az évben nem csupán az egerszegiekhez, hanem róluk is fog szólni.

17202684 1288703711214013 1694294199211882 nBotos Éva és Szirtes Balázs az Április Párizsban című előadásban

Újabb elsőség, hogy határon túli tehetségeket is bemutat a fesztivál: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak előadását hozza Egerszegre. A programban szerepel még Mrozek Egy nyári nap című abszurdja, az Április Párizsban című szerelmes vígjáték, és a Quimby dalokkal fűszerezett Megadom magam című zenés történet. A magyar kortárs írók közül Parti Nagy Lajos darabját is láthatja a közönség az étel és az élet iránti csillapíthatatlan szenvedélyről, Mészáros Máté sok ízű monológjában. A gyerekek szórakoztatásáról Marica Bábszínháza, a felnőttekéről a Dumaszínház gondoskodik.

9F3A5498Mészáros Máté és Járó Zsuzsa az Egy nyári napban

Részletes program:

július 01. 20:30 Dancsecs Ildikó: Két Verona Kft., a Terminál Workhouse és a Manna közös előadása, zenés vígjáték

július 02. 20:30 Olt Tamás: Megadom magam - „zenés láss ezer csodát”, a Váci Dunakanyar Színház előadása,

július 03. 20:30 Mrozek: Egy nyári nap – abszurd vígjáték, a Pesti Magyar Színház és a Manna előadása

július 04. 20:30 Parti Nagy Lajos: Az étkezés ártalmasságáról – monológ az ételről és az életről; Orlai Produkciós Iroda – Füge koprodukciós

július 05. 20:30 Kiadjamagát – kitárulkozás két részben, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem vendégjátéka

július 06. 20:30 Április Párizsban – szerelemes vígjáték, a Független Színművészetért Alapítvány előadása

július 07. 20:30 És a függöny felhördül – színészek vallomása egymásról, a Dumaszínház és a Füge közös előadása

július 08. 18:00 Cipőmese - Szerelmetes TulipántomZenés-bábos hejehuja, Marica Bábszínháza előadása

július 08. 20:30 Mindenki Egerszegre! – megismételhetetlen kortörténet, a Manna és a Kvártélyház előadása a K2 Színházzal

tulipant cipomeseTárnok Marica és Sz. Nagy Mari a Cipőmesében

Helyszín: Kvártélyház Szabadtéri Színház (Zalaegerszeg, Széchényi tér 3-5.)

Jegyeket a helyszínen, a Kvártélyház kihelyezett jegypénztárában (Zalaegerszeg, Kossuth tér) lehet vásárolni, valamint az interneten keresztül a jegy.kvartelyhaz.hu címen. A fesztivál programjaira bérlet is vásárolható.

A fesztivál hivatalos weboldala: www.zakofesztival.hu

 

© 2016 KútszéliStílus.hu