Bihari Puhl Levente: Érvényes útlevél és személyi igazolvány

Újra Budapesten állít ki Bihari Puhl Levente!

A helyszín: Pilot Art Café, Budapest, V. Markó u. 4. Megnyitó: 2014. március 1., szombat, 16 óra

 

ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL_ÉS_SZEMÉLYI_IGAZOLVÁNYBihari Puhl Levente: Érvényes útlevél és személyi igazolvány (olaj, fa, vegyes, 60x60)

 *


Kutszegi Csaba: Örkény-egyperces 2014


Az EU tagországai közül huszonkettőben – az úgynevezett „schengeni térségben" – egyáltalán nincs határellenőrzés. Valamennyi EU-tagország tagja a schengeni rendszernek, kivéve Romániát, Bulgáriát, Ciprust, Írországot és az Egyesült Királyságot. Izland, Norvégia és Svájc szintén a schengeni térséghez tartozik, pedig egyikük sem tagja az EU-nak.
Valamennyi EU-tagországba érdemes magunkkal vinni személyi okmányainkat, mert előfordulhat, hogy szükség lesz rájuk. Amennyiben nemzetbiztonsági, illetve közrendi szempontok úgy kívánják, akkor korlátozott ideig a schengeni térség belső határain is végezhetnek ellenőrzést.
Ha kiskorú gyermek utazik velünk, ügyelni kell arra, hogy a gyereknek legyen saját úti okmánya (útlevele), vagy ő maga (a megléte) be legyen jegyezve szülei útlevelébe.
Európa csodálatos. Európa tele van felfedezni való rejtelemmel, kihívással és színes kalanddal. Európa tárt karokkal várja az izgalomra éhes, élményt szomjazó fiatalokat. Tessék hát kalandokba bocsátkozni: kiugorni egy hétvégére (fapadossal) Brüsszelbe sörözni, csápolni egy U2-koncerten Bécsben, finomat enni egy francia vidéki kisvárosban, nagyot mulatni Európa valamelyik óriás vidámparkjában vagy megnézni a legmenőbb divatbemutót Párizsban. Aztán kavargó, felejthetetlen emlékekkel feltöltődve búcsúzhatunk a szerelmek városától: PÁRIZS, ISTEN HOZZÁD!
A magyar fiatalok jelentős része azonban keveset tud a világról. (lásd: FIAINK) A számukra érdektelen és napi politikai aktualitásokkal átszőtt információáradat nem ösztönzi őket a mélyebb megismerésre. A száraz, színtelen híradások, a hivatalos nyelvezet és a terjengős megfogalmazások még a legfogékonyabb fiatalokat sem érintik meg. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) még ma is igen aktuális a régi célkitűzés: TANULJUNK IDEGEN NYELVEKET!
Mindent egybevetve: NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE! De ne essünk át a ló másik oldalára, mert akkor könnyen beteljesülhet az ősi átok (lásd: AZ UTOLSÓ MEGGYMAG)

2014. február 24.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu