Kétszereplős kamaradarab kerestetik!

Kiírták a Találkozások-pályázatot 

A Bethlen Téri Színház és a Manna újra kiírta a közös pályázatát, amelyre fiatal, pályakezdő színházi alkotók jelentkezését várják.

Kétszereplős kamaradarabok megvalósítására lehet pályázni, amelyben a pályázó munkáját egy felkért mentorrendező segíti, a megvalósítás egyik feltétele pedig a két színész közti generációs korkülönbség. Az elmúlt két évadban összesen négy Találkozások-előadás valósult meg olyan művészek közreműködésével, mint Botos Éva, Tordai Teri, Gőz István és Zsótér Sándor.

találkozások montázs

A programot 2015 tavaszán indította útjára a két intézmény. Az első pályázat után két produkció valósult meg; 2016 áprilisában mutatták be Valcz Péter rendezésében a Mary és Max című előadást, azt követően Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét. A tavalyi év pályázatának eredményeként jött létre a decemberben bemutatott Egy fiú Boszniából Lazici Noémi rendezésében, majd februárban Cseh Judit állította színpadra a Pataki Éva regénye nyomán készült Nőkből is megárt… című darabot.

Az Asperger-szindrómás Max és az amerikai kislány, Mary barátságáról szóló előadásra már iskolai csoportokat is vár a Bethlen Téri Színház, ahol külön feldolgozó drámaórát tartanak a gyerekeknek. Ugyanígy drámatanárok segítenek befogadni az Egy fiú Boszniából történetét. A színház a pedagógusok és az osztályok számára akár külön egyeztetett, napközbeni időpontban is elérhetővé teszi az előadásokat.

Mary es Max montázsGőz István és Grisnik Petra a Mary és Max c. előadásban

A Találkozásokra bárki pályázhat, aki a szükséges dokumentumokat április 30-ig, elektronikus formában benyújtja. A részletes pályázati kiírás és adatlap letölthető a www.bethlenszinhaz.hu és www.mannaprodukcio.hu oldalakról.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu