Hetedik évadát kezdi a Rózsavölgyi Szalon

Az öt bemutatóból négyet eddig nem láthattunk itthon -

A Rózsavölgyi Szalon előadásait az elmúlt évadban 337 előadáson 35000 néző látta, és van olyan repertoárdarabjuk (Az utolsó óra), amely már a 200. előadásnál jár. Imponáló számok egy (alapterületére nézve) kis magánszínháztól.

Mindezt az évadnyitó sajtótájékoztatón Zimányi Zsófia művészeti vezető mondta el, aki arról is beszélt, hogy a tavalyi kilenc bemutatóhoz képest idén ötöt tartanak, mert az elmúlt évek alatt a repertoár annyira kibővült, hogy több új bemutató mellett nem tudnák játszani a régebbi, a közönséget még vonzó előadásokat.

rózsa2Jordán Tamás és Molnár Piroska / Fotók: Gordon Eszter

Az új bemutatók közül egyet ismerhet a hazai közönség, de azt is más címmel. Arbuzov darabját korábban Kései találkozásként játszották nálunk. Most Morcsányi Géza új fordításában, Régimódi komédia címmel kerül színpadra, Sándor Pál rendezésében. Molnár Piroska és Jordán Tamás a Romance.com után újra együtt játszik majd ebben az előadásban.

Mark St. Germain-nek már két darabját is bemutatták a Rózsavölgyiben. Az utolsó óra és az Istenek tanácsa után a Táncórák a harmadik, amelyben egy autista férfi és egy táncosnő találkozik egymással. Ullmann Mónika és Józan László először lépnek fel a Rózsavölgyiben, az előadás rendezője, Dicső Dániel viszont sokadszorra tér vissza ide rendezni.

rózsa1

Cyril Gely darabját, a Diplomáciát Sztarenki Pál rendezi, aki Alföldi Róbert mellett maga játssza az egyik főszerepet is. Rajtuk kívül három fiatal színész, Sütő András, Varga Ádám és Bárdi Gergő játszik még az előadásban. A II. világháborús, valós történelmi eseményeken alapuló drámához Enyvvári Péter készíti a díszletet, amelynek makettjét is láthattuk.

A zalaegerszegi színháztól eljönni kényszerült Sztarenki Pál e rendezése és szereplése mellett szerepet kapott az Amazonok – három év múlva című előadásban is. Jean-Marie Chevret darabjának első részét valóban három éve mutatták be a Rózsavölgyiben. A címszereplőket a második részben is Náray Erika, Auksz Éva és Györgyi Anna alakítja. Az előadást Szarka János rendezi, további szereplői Ozsgyáni Mihály és Héricz Patrik.

rózsa3Auksz Éva, Náray Erika, Györgyi Anna, Ozsgyáni Mihály és Héricz Patrik

Theresa Rebeck #Amivel meg kell küzdenünk című darabja a nők munkahelyi hátrányos megkülönböztetését tematizálja. A női főszerepet Szávai Viktória játssza, mellette Őze Áron, Makranczi Zalán és Gazsó György szerepel az előadásban, amelyet Ördög Tamás rendez majd.

Az előadásokból rövid részleteket is bemutattak a sajtótájékoztatón. Az első premier a Táncórák lesz szeptember 14-én.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu