Újra Szívlapát a Bethlen Téri Színházban

Részvételi versszínház a Színházak Éjszakájának délutánján -

A Találkozások sorozat rendhagyó előadása a Szívlapát antológiából.

„Átadom a korszakot. Működik.” Adott tehát két pár papucs az előszobában. Egy nőé és egy férfié, Igó Éváé és Zoltán Ároné. Két generáció, amely kortárs verseken keresztül létezik egymás mellett és/vagy egymásért. Anya és fia. Mester és tanítvány. Aki megbékélt önmagával, és aki a tükörképével vitatkozik. Aki már tudja, milyen szeretni, és aki még csak tanulja. Ahogyan a fiatal rendezőpáros is most keresi, miként lehet az irodalmat a napi rutin részévé tenni. Legyenek türelmesek. „Ezek az ifjak. Még érnek.”

Az idézetek Kemény István Dél című művéből származnak. A vers az előadásban is elhangzik.

szívlapát

A produkció a Bethlen Téri Színház és a Manna Találkozások nevet viselő programjának keretében valósul meg, amelyben fiatal színészek és rendezők dolgoznak együtt idősebb kollégáikkal. 

Az előadást a költészet napján mutatták be először, és most, a Színházak Éjszakája program keretében újra megtekinthető a Bethlen Téri Színházban, 2018. szeptember 22-én 15 órakor.

Játsszák: Igó Éva és Zoltán Áron
Rendezi: Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna
Mentor rendező: Hegedűs D. Géza. Az előadás szövegkönyve a Tilos az Á Könyvek kiadó Szívlapát című antológiájának nyomán született. A kötet verseit válogatta: Péczely Dóra.

Az előadást az alkotók 14 éven felülieknek ajánlják.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu