Ülj le mellénk! Indul a Mozsár Műhely 3. évada

Színészi önvallomás és továbbírt facebook-történetek a színpadon –

Két saját és három befogadott bemutatóval várja a nézőket a Mozsár Műhely az idei évadban.

Burgess regényét, az Egy tenyér ha csattant Erdeős Anna állítja színpadra Szabó Erika, Ódor Kristóf és Mohai Tamás szereplésével. Egy fényképező aggyal rendelkező férfi hányattatásai a másmilyenekre berendezett világban – így ajánlotta a darabot a nézők figyelmébe a rendező.

Lackfi János facebook-történeteiből Korcsmáros György rendez előadást Netentúli történetek – ezt blogozd ki! címmel. A sajtóbemutatón Grisnik Petra két Lackfi-vers eléneklésével (zeneszerző Alpár Balázs) keltett kedvet az előadáshoz, amelyben Magyar Bálinttal játszik majd együtt. A szerző pedig felolvasta egy történetét, amelyből megtudhattuk, milyen veszélyes dolog egy díjkiosztó előtt vécére menni.

mozsár3Lackfi János és Pintér Adrienn Ada a sajtótájékoztatón / Fotók: Kállai-Tóth Anett

A Mozsár Műhely produkciós pályázatára érkezett művek közül hármat választott ki a bírálóbizottság. Matei Visniec A pandák gyönyörű utazása című művét Telihay Péter rendezi, a kétszereplős darabban Szorcsik Kriszta és Seress Zoltán játszik.

A két másik bemutatót a Manna Produkció segíti. Gáspár Annától megtudtuk, hogy fontos céljuk segíteni a pályakezdő művészeket, akkor is, ha ez a pályakezdés azt jelenti, hogy egy új műfajban próbálnák ki magukat. Így Fodor Annamária most rendezni fog. Dodo Gombar Ég és nő között című művében két színész (Kakasy Dóra és Bercsényi Péter) jelenít meg 12 képben 12 karaktert és 12 találkozást. A hátteret mindehhez 12 festmény adja, és mikor máskor mutathatnák be, mint a 12. hónap majdnem utolsó napján, december 30-án.

mozsár2Alpár Balázs és Grisnik Petra

Mészáros Piroska színésznőt egy másik oldaláról ismerhetjük meg a Call girl című előadásban, amelyet saját életéből Boronkay Somával közösen írtak. A Nemzeti Színházból egy call centerbe kerülni nem kis váltás. Főleg, mert az utóbbiban egyáltalán nem számít, hogy ki vagy – mondta Mészáros Piroska a sajtótájékoztatón. Az előadást Spáh Dávid rendezi.

Várják a Mozsár Műhelybe a diákokat is, nekik több előadáshoz is színházpedagógiai programokat ajánlanak.

mozsár1Színészek és influencerek vetélkedője a sajtótájékoztatón

Az előző évadok előadásaiból többet is műsoron tartanak. Így a Kortalan kortárs és a Beszélő levelek sorozatokat, a Terike és Irén, az Így szerettek ők, a Szomjas férfiak sört isznak helyettem, a Homokember és a 100 szóban a város című előadásokat.

A Mozsár új kommunikációs stratégiával törekszik megnyerni a közönséget: influencerek bevonásával játékokat terveznek. A nézőtér két piros székére az Ülj le mellém! címet viselő közösségi aktivitásokkal lehet majd jegyet nyerni, és a kedvencekkel együtt előadásokat nézni. A színház arca ebben az évadban Pintér Adrienn Ada lesz, aki a sajtótájékoztatót is moderálta.

                                          

 

© 2016 KútszéliStílus.hu