Új Találkozások a Bethlenben

Az utolsó tűzijáték; A dajkám története

A 2018/2019-es évadban is két nyertes pályázatot hirdetett a Bethlen Téri Színház és a Manna.

A Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció Találkozások pályázatának célja a tehetséggondozáson túl, hogy segítsék a szakmán belül a generációk találkozását, és hogy a Bethlen Téri Színházat egyre inkább felfedezze magának a színházi közönség.

kepatmeretezes hu 93B2129Udvaros Dorottya, Gáspár Anna és Szögi Csaba / Fotók: Sín Olivér

A Bethlen Téri Színház mottójának - „…ahol a múlt és jelen randevúzik” – gondolatát folytatja a Találkozások, mely egy mentorprogram is egyben. Amellett hogy lehetőséget biztosít független, pályakezdő színházrendezőknek, a színészgenerációk találkozását is segíti. A pályázat alapfeltétele, hogy kétszereplős darabokat mutassanak be az alkotók, és az egyik színész 65 év feletti, a másik 35 év alatti legyen.

A 2018/2019-es évadban is két nyertes pályázatot hirdetett a Bethlen Téri Színház és a Manna. Az első bemutatót Csábi Anna, a másodikat Cortés Sebastián fogja rendezni.

kepatmeretezes hu 93B2172Csábi Anna, Udvaros Dorottya és Gáspár Anna

  1. január 8-án lesz a bemutatója az Az utolsó tűzijáték című előadásnak, melynek főszereplői Udvaros Dorottya és Földes Eszter. A darabot egy ausztrál és egy dán kortárs műből szerkesztette össze a Marosvásárhelyen végzett rendező.

Cortés Sebastián A dajkám története munkacímű bemutatójának még nem végleges a szereposztása. Annyit azonban már lehet tudni, Alex Tizon újságíró My Family’s Slave című, The Atlantic magazinban megjelent cikke alapján készült. A valóságban is lejátszódott történetben Alex, az újságíró visszatér gyerekkora helyszínére, és Lolára, családjuk rabszolgájára emlékezik.

kepatmeretezes hu 93B2214Földes Eszter, Csábi Anna és Udvaros Dorottya

Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatón Szögi Csaba, a Bethlen Téri Színház művészeti igazgatója röviden felvázolta a Találkozások-sorozat történetét, utána Gáspár Anna, a Manna vezetője bemutatta a két fiatal rendezőt. Csábi Anna elmondta, hogy az előadásban arra próbál választ találni, hogy az anya – lánya viszonyok miért alakulnak éppen úgy, ahogy alakulnak. Megelőlegezte: erre a kérdésre a választ úgysem lehet megtalálni. Földes Eszter régóta ismeri a vele körülbelül egykorú rendezőt („együtt nőttek fel”), Udvaros Dorottyával viszont most játszik először, aminek nagyon örül. Szerinte nem az az érdekes, hogy végül milyen lesz az előadás… Ezzel Udvaros Dorottya is egyetértett, elmondta, hogy a folyamat, az együttgondolkodás a témáról a fontos, nem feltétlenül az eredmény. Cortéz Sebastián röviden elmesélte a modernkori rabszolgatörténetet, amelyből a színdarabot együtt írja Németh Virág dramaturggal.

kepatmeretezes hu 93B2223Cortéz Sebastián, Földes Eszter, Csábi Anna, Udvaros Dorottya, Gáspár Anna és Szögi Csaba

A bemutatók a Bethlen Téri Színházban lesznek:

Az utolsó tűzijáték 2019. január 8-án, A dajkám története pedig 2019 márciusában.

  1. december 1.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu