Zenés rímdráma-premier: A Vérszipoly

Online-bemutató a Centrál Színházban március 6-án -

A „rímhányó” Romhányi József 100. születésnapján, Básti Julival, Tompos Kátyával és Fehér Tiborral a főszerepekben

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án, szombaton, este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapjukon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A „rímhányó Romhányi”-tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás.

verszipoly tomposTompos Kátya / fotók: Horváth Judit

A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői Tompos Kátya (egy fehérmájú grófnő), Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, Fehér Tibor egy melléküzemági munkás és Vári-Kovács Péter – a Vérszipoly. Básti Julit élete első Boszorkányszerepében láthatja majd a közönség. Az előadás a bemutató után on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.

verszipoly fehér tomposFehér Tibor és Tompos Kátya

„Nehéz felfogni ép észnek, de egy vámpír számára a nyak csak egy étkészlet. Nappal a szeme kábán csukva, és meg se moccan az ádámcsutka, de ha felvirrad az sötétség homálya, tagjait szerteszét dobálja, és mozgását a denevérről mintázva, elszáll… a színházba! Ez nem holmi tévedés, vagy álhír, valóban erre jár a vámpír, tanú minden nézőben végződő szempár: vérszívóra koncentrál a Centrál.” – olvasható a darab írója, Philipp István kifejezetten a Centrál Színház bemutatójára írt ajánlójában.

„Először az Egyetemi Színpadon rendeztem meg a darabot, majd a zajos sikert 1986-ban a pinceszínházi bemutató követte. Azóta sokszor felmerült bennem mint ötlet, most a COVID adta meg a végső lökést, hogy újra rendezzem ezt a „zenés rímdrámát”. Fércmű vagy zseniális telitalálat? – az Übü Királyhoz hasonlóan ezt csak az idő és a nézők döntik el. Én nem menekülhettem előle.” – nyilatkozta az előadás rendezője, Puskás Tamás.

  1. március 4.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu