Líra és Logika Teátrum közleménye

Folytatódik az „Írta és rendezte…”-sorozat! -

Megnézhető a Odüsszeusz 2.0 felvétele, október 17-én pedig bemutatjuk A csongrád-csanádi polipot

Tavaly októberben elindítottuk az „Írta és rendezte…” című szcenírozott felolvasó-színházi sorozatunkat a Jurányi házban. Az ötlet kipattanása kétségtelenül értelmezhető a koronavírus egyfajta kulturális mellékhatásaként, hiszen 2020 tavasza óta (egy ideig) mindenki streamelt vagy zoomolt, avagy készletezésre játszott: igyekezett olyan termékeket elraktározni, amelyek majd a végre visszakapott, boldog, járványmentes időkben dacára, hogy hamar előránthatók, színvonalasok is lesznek. Ez a jövőbe tekintő, értékteremtő gondolkodás nekünk is megtetszett, és igen díjaztuk, hogy – hab a tortán – az NKA-EMET Támogatáskezelő színházi kollégiuma is hasonló szellemű pályázatot írt ki – amelyen sikerült támogatást nyernünk.

1 Odüsszeusz 2.0 1Az Odüsszeusz 2.0 imázsfotója

Sorozatunkat tehát adta is, de később el is vette a Covid-19. Mert a tavaly októberi első bemutatónk után a további betervezett, összesen hétre már nem kerülhetett sor. De nyáron elkezdődött az újratervezés, és szeptemberben el is indultunk újra: bemutattuk Körmöczi-Kriván Péter Odüsszeusz 2.0 című darabját – az író rendezésében.

Sorozatunk minden előadását videóra vesszük, és publikáljuk az Interneten. A darabok szövegét is megjelentetjük lapunkon, a KútszéliStílus.hu-n. Az Odüsszeusz 2.0 felvétele megtekinthető itt:

Odüsszeusz 2.0

A szöveg lapunk drámamellékletében elolvasható: Odüsszeusz 2.0 (pdf)

És várjuk minden olvasónkat személyesen is előadásainkon, legközelebb tehát 2021. október 17-én, este 8-kor a Jurányi ház Kamaratermében.

Műsoron: Drubina Orsolya A csongrád-csanádi polip című darabja – az író rendezésében.

Kutszegi Csaba, a Líra és Logika Teátrum művészeti vezetője

  1. október 7.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu