Évadzáró és díjátadó a Jászai Mari Színházban

Június 23-án megtartotta évadzáró társulati ülését a Jászai Mari Színház -

A hagyományoknak megfelelően átadták az évad művészi teljesítményeit elismerni szándékozó díjak is.

A közönség szavazatai alapján az évad legjobb előadása Székely Csaba drámája, a 10 lett Guelmino Sándor rendezésében, az évad legjobb színésznőjének járó díjat Danis Lídia, az évad legjobb színészének járó díjat pedig Kardos Róbert vehette át. A társulat szavazatai alapján Danis Lídiának az évad legjobb női alakításáért, Dévai Balázsnak pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat adták át.

DSC 8737 68Dévai Balázs, Danis Lídia, Kornéli Mária és Kardos Róbert / Fotó: Prokl Violetta, Jászai Mari Színház

Idén először került átadásra a Jászaiért Díj, melyet Kornéli Mária produkciós asszisztens vehetett át odaadó, önzetlen munkájáért, a kollégáinak nyújtott rengeteg segítségért, emberfeletti munkabírásáért.

Danis Lídia az idei évadban öt új bemutatóban volt látható: a 10 című előadásban ő volt a III-as szereplő, a Közellenségben a Kancát, a Teljesen idegenekben Evát alakította, A revizor Anna Andrejevnájaként is láthatta a közönség, és szerepelt A két Korea újraegyesítése című előadásban is.

Kardos Róbert szintén öt új bemutatóban volt látható a 2021/2022. évadban: az évad első előadásában, a Teljesen idegenekben Roccót alakította, A revizorban a polgármestert, Anton Antonovics Szkvoznyik-Dmuhanovszkijt játszotta, az Illatszertárban Hammerschidt volt, valamint szerepelt A két Korea újraegyesítése és a Közellenség című előadásokban is.

Dévai Balázs négy új előadásban volt látható az idei évadban: a Közellenségben a Csődört alakította, a Teljesen idegenekben Peppe volt, A revizorban Luka Lukics Hlopov iskolaigazgatóként láthatta közönség, és szerepelt A két Korea újraegyesítése című előadásban is.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu