A MOST FESZT díjazottjai

A 2023. március 23. és 26. között zajló MOST FESZT 2023 négy napja alatt nyolc előadást (négy monodrámát és négy stúdiószínházi produkciót) láthatott a fesztiválközönség.

A stúdiószínházi előadások között a VISSZHANG (Tandem Színház), a Darázs (Delta Produkció), a Körtükör (KVTársulat) és a Mit csináljak, hogy jobban érezd magad (TÁP Színház) című produkciók voltak láthatók.

A monodrámák között Shirley Valentine (Jászai Mari Színház, Garázs Színház), a Nagymamával álmodtam (Staféta, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Színműhely Alapítvány), a POKOL (Orlai Produkció, Katona József Színház) és a Szindróma című előadásokat láthatták a nézők.

A fesztivál a korábbi évek hagyományait folytatva 2023-ban is ITT ÉS MOST programokkal egészült ki. Az előadások után az ITT ÉS MOST KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ keretében beszélgethettek az érdeklődők az előadásokat létrehozó színészekkel, rendezőkkel. A fesztivál az ITT ÉS MOST KÓSTOLÓ elnevezésű gasztronómia programmal is kiegészült. Az ITT ÉS MOST KONCERT március 25-én került megrendezésre, az ÖNésÖN zenekar „Tegnapról mára” című albumának lemezbemutató koncertje volt hallható a fesztiválon.

A fesztivál hagyományait követve a MOST FESZT 2023 során a meghívott versenyelőadások zsűri előtt mérethették meg magukat. A háromtagú zsűriben Göttinger Pál, rendező, Turbuly Lilla, kritikus és Gáspár Anna, a Manna Produkció vezetője foglaltak helyet.

 

most feszt díjazottak 2

 

A MOST FESZT 2023 díjazottjai

 

A szakmai zsűri díjai:

 

Legjobb monodráma előadás:

 

Dedovity Tomity Dina

Szindróma       

tragikomédia  

Rendezte és játssza: Dedovity Tomity Dina  

 

Legjobb stúdiószínházi előadás:

 

Bíró Zsombor Aurél

Mit csináljak, hogy jobban érezd magad

A TÁP Színház előadása      

Rendező: Kizlinger Lilla

 

Legjobb alakítás különdíja:

 

Gyabronka Józsefa POKOL c. monodrámában nyújtott teljesítményéért.

Fordította: Nádasdy Ádám                 

monodráma    

Az Orlai Produkció és a Katona József Színház közös előadása  

Játssza: Gyabronka József

Az előadás létrehozásában közreműködött: Kocsis Gergely és Török Tamara         

 

A közönségzsűri díja

A szakmai zsűri mellett közönségzsűri is részt vett a fesztiválelőadások díjainak odaítélésében. A közönségzsűri tagjait a szervezők a fesztivál kezdete előtt azon nézők közül sorsolták ki, akik nyolc előadásos, azaz a MOST FESZT 2023 valamennyi előadását tartalmazó bérletet vásároltak. A három tagból álló közönségzsűriben Dankóné Salzmann Judit közgazda, Deák Katalin építészmérnök és Krüpl Edit környezetvédelmi technikus képviselte a nézők véleményét. A közönségzsűri által kiadott díj jellegét a fesztivál szervezői előzetesen nem határozták meg, így annak végleges formáját a közönségzsűri tagjai alakították ki.

Balsai Móni a Shirley Valentine c. monodrámában nyújtott hiteles alakításáért, mely a társas magány mindig aktuális kérdését veti fel,

a MOST FESZT 2023 közönségzsűrijének díját kapta.

 

Willy Russell: SHIRLEY VALENTINE

Fordította és rendezte: Ujj Mészáros Károly                       

lírai komédia  

A Jászai Mari Színház és a Garázs Színház közös előadása

Játssza: Balsai Móni

Rendező: Ujj Mészáros Károly         

 

mostfeszt.hu

jaszaiszinhaz.hu

 

 

© 2016 KútszéliStílus.hu