Szabadtérről a belvárosba

A Nóra II. résztől a Varsói melódiáig -

Az Orlai Produkciós Iroda három budapesti bemutatóval kezdi az évadot.

Idén nyáron az Orlai Produkciós Iroda (OPI) három darabot mutatott be a Szentendrei Teátrumban és a Kultikötőben. Ezek az előadások ősztől három helyen láthatók Budapesten. Kováts Adél főszereplésével a Nóra II. rész a Belvárosi Színházban, a Mi és Ők a Jurányi Inkubátorházban Vilmányi Benettel és László Lilivel és a Varsói melódia Tompos Kátyával és Adorjáni Bálinttal az OPI kamaraszínházában, a Hatszín Teátrumban.

Lukas Hnath: Nóra II. rész

Augusztus 31-től látható a Broadway-n már sikert aratott előadás hazai ősbemutatója Galgóczy Judit rendezésében. Ibsen Babaházának folytatásában Kováts Adél mint Nóra 15 év után visszatér a családjához, ahol előre nem látható nézőpontokkal, helyzetekkel kerül szembe. A további szerepeket Csankó Zoltán (Torvald), László Lili (Emmy) és Bodnár Erika (Anne Marie) játssza.

nóra1Nóra II. rész / Kováts Adél / Fotó: Toldy Miklós

(Kritikánkat az előadásról itt olvashatják.)

Az előadás a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

További előadások: szeptember 2., 8., 13., október 12., 13., 24. – Belvárosi Színház

Leonyid Zorin: Varsói melódia

A Varsói melódia 2018. szeptember 14-én látható először Kocsis Gergely rendezésében Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével a Hatszín Teátrumban. A legendás előadást korábban Sztankay István és Törőcsik Mari előadásában éveken keresztül láthatta a közönség. A mostani darabról így ír egy kritika: „A legendássá vált színre vitelhez hasonlóan perzselő erejű előadás született most. Meg lehet előlegezni nemcsak a hosszú szériát, hanem a legendává válást is.”

Orlai Varsói melódia Fotó Takács AttilaVarsói melódia / Tompos Kátya és Adorjáni Bálint / Fotó Takács Attila

További előadások: szeptember 15., 23., október 6., 10., 13., 23. – Hatszín Teátrum

Carly Wils: Mi és Ők

Szentendrén a Ferenczy Múzeum udvarán , majd további nyári fesztiválokon ( Művészetek Völgye, Thealter, Ördögkatlan stb) láthatta a közönség először Fehér Balázs Benő rendezésében Vilmányi Benett és László Lili játékát. Az előadás szívbemarkoló és erős történetet mutat be két kisiskolás gyerek szemén keresztül a 2004-es beszláni túszdrámáról.

(Kritikánkat az előadásról itt olvashatják.)

Orlai Mi és Ők Fotó Takács AttilaMi és Ők / Vilmányi Benett és és László Lili / Fotó Takács Attila

További előadások: szeptember 27., október 4., 5., 30.

Az előadás a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu