Július 1-én indul a ZA-KO Fesztivál

A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon tíz előadást mutatnak be július 1. és 8. között -

A prózai előadások mellett táncelőadással és gyerekprogramokkal is várják a nézőket.

A ZA-KO Fesztivál kortárs magyar szerzők műveire épül. A fesztivál történetében idén először a színházi produkciók – köztük sci-fi játék, kortárs krimi, komédia, gyermekelőadások – és egy koncert mellett táncelőadással is várják a közönséget: az Aukció című kortárs táncelőadást Gergye Krisztián adja elő július 7-én. (Az Aukcióról itt írtunk.) Gergye Krisztiánt a zalaegerszegi nézők A vihar kapujában című előadás rendezőjeként, és a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról koreográfusaként is ismerhetik.

krisztian gergye aukcioGergye Krisztián az Aukcióban / A fotó forrása: trafo.hu

A nyitóelőadás a Rejtélyes viszonyok című krimi lesz Hirtling István és Lábodi Ádám szereplésével. A fesztivál második napján Kortalan kortárs címmel rendeznek szépirodalmi estet: az első felvonásban Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa kortárs műveket (esszéket, novellákat) ad elő, a második felvonásban Szily Nóra beszélget színésznőkkel és meglepetés vendéggel. (A sorozatról itt olvashatnak bővebben.)

A fesztivál díszvendége lesz Németh Ákos író, aki felolvasó-színházi előadás keretében Zalaegerszegen mutatja be új Shakespeare-fordítását, az Othello című drámát.

bocsBocs, félrement / Schruff Milán, Kovács Patrícia és Mészáros Máté / Fotó: Takács Attila

A fesztiválprogramban szerepel a Bocs, félrement! című vígjáték, amelyben egy rossz helyen landoló szerelmes üzenet indítja el a bonyodalmakat. Az előadásban többek között Kovács Patríciát és Mészáros Mátét is láthatják a nézők. Kurt Vonnegut azonos című novellája alapján színre viszik az Isten hozott a Majomházban! című sci-fi játékot. A Loveshake – az élet összeráz című előadásban Szabó Győző és Rezes Judit közismert dalok és izgalmas koreográfiák segítségével mutatják be kapcsolatuk történetét. 

A gyermekeket két előadással várják: bemutatják a Vitéz László menyecskét keres című bábjátékot, a Boribon muzsikál elnevezésű koncerten pedig Marék Veronika szövegére komponált dalok hangzanak el. A fesztivált Tordai Teri és lánya, Horváth Lili szereplésével egy színházi darab, a Nőkből is megárt című produkció zárja július 8-án. (A színművészekkel készült interjúnk itt, az előadásról szóló kritikánk pedig itt olvasható.)

nőkNőkből is megárt / Horváth Lili és Tordai Teri / Fotó: Bánhalmi Árpád

Részletes program:

július 1.

vasárnap

20:30

Rejtélyes viszonyok

július 2.

hétfő

20:30

Kortalan kortárs - EXTÁZIS

július 3.

kedd

20:30

Bocs, félrement!

július 4.

szerda

20:30

Isten hozott a Majomházban!

július 5.

csütörtök

17:00

Boribon muzsikál gyerekkoncert

21:00

Loveshake

július 6.

péntek

20:30

Shakespeare: Othello

július 7.

szombat

18:00

Vitéz László menyecskét keres - bábjáték gyerekeknek

20:30

Aukció

július 8.

vasárnap

20:30

Nőkből is megárt...

Jegyek itt vásárolhatók.

(Forrás: MTI, Kútszéli Stílus)

 

© 2016 KútszéliStílus.hu